Sinterklaas intocht

Foto's en Video's van de intocht

Foto's en video's van de intocht staan onder "Media & Uitslagen" / "2021" / "Sinterklaas Intocht" in het menu.

Persbericht 7 november 2021

Sinterklaas komt naar jou toe op 13 november!

Aankomende zaterdag is het eindelijk zover. Sinterklaas heeft in zijn gedichten al een klein beetje verklapt dat hij samen met zijn lieve Pieten door heel Loosdrecht gaat rijden.

Sinterklaas komt in een prachtige oldtimer de straten van Loosdrecht verkennen.
En dat is niet alles, want ook de Pieten hebben hele mooie vervoersmiddelen, kunnen een dansje wagen op de muziek van de Fluttentutters en meezingen met de liedjes van de DJ-auto.
Natuurlijk nemen de Pieten overheerlijke pepernoten van de hofleveranciers Jumbo van de Bunt en Albert Heijn Loosdrecht mee om samen van te snoepen.

Sinterklaas zou het heel leuk vinden wanneer je samen met Papa, Mama, Opa, Oma, broertjes, zusjes of vriendjes en vriendinnetjes mee gaat dansen als de stoet bij jou in de buurt voorbijkomt. Help je mee om er een feestelijke optocht van te maken? Kom verkleed, versier je tuin, hang de vlag uit of maak een spandoek. Sinterklaas en de Pieten zijn ook heel erg gek op mooie tekeningen en vergeet je verlanglijstjes niet!

Deze Sinterklaas-tocht door Loosdrecht duurt van ongeveer 11:00 tot ongeveer 16:00 uur.

Plattegrond route

Met de muis op een computer of met je vingers op een touch screen (bijvoorbeeld op een tablet of smartphone) kun je de routekaart in- of uitzoomen of de kaart te verschuiven.

Klik hier om onderstaande route in een apart venster op de website van afstandmeten.nl te openen.

Live-locatie-tracker op Google Maps

Klik hier om naar de "Live-Locatie-Tracker" van Sinterklaas te gaan.

Deze tracker wordt zaterdag 13 november 2021 om 10.55u aangezet. Dan zal de locatie van Sinterklaas ook pas te zien zijn. Je kunt dan op Google Maps dus ook precies zien waar Sinterklaas zich tijdens de intocht bevindt. Dan kun je op het juiste moment buiten bij jou in de buurt en misschien zelfs bij jou voor de deur klaar staan.

Live video met Razende Reporter

En super leuk is dat gedurende de optocht geprobeerd wordt via een live verbinding met onze razende reporter verslag te doen van de optocht. Zo kun je thuis alvast beginnen met het vieren van het feestje. De "live video" zal op zaterdag 13 november 2021 rond 10.55u beginnen. Sinterklaas en de Piieten zullen bij aankomst bij de sporthal op de Laan van Eikenrode een pauze houden. De live video zal dan onderbroken worden.

Live stream nieuw

Sinterklaas en de Pieten verwachten alle Loosdrechtse kinderen zaterdag dus zeggen ze “Tot ziens ergens in Loosdrecht langs de kant van de weg!”

Ingezonden brief van Sinterklaas

Het is bijna zover lieve kleine en grote kinderen van Loosdrecht,

Ik ben alvast begonnen met het aftellen van de nachten,
Gelukkig hoef ik op het grootste feest van het jaar niet lang meer te wachten.

De 13de van de november maand is het al zover,
Vooraan de stoet in een heel bijzonder voertuig maak ik een tocht door het dorp als een echte ster.

We vertrekken die zaterdagochtend om 11 uur vanaf de Hervormde Kerk aan de Oude Dijk.
Vanaf daar begint de tocht van 15 kilometer door iedere Loosdrechtse wijk.

Om te kunnen zien hoe laat we wij bij jou in de buurt zijn,
Heeft de Hoofdpiet iets geweldigs bedacht, met hulp van een handig computerbrein.

Je kunt de hele stoet via de website van stichting SLOEP door het dorp zien bewegen,
Houdt die website dan goed in de gaten, want zo kom je ons op het juiste moment tegen.

De trouwe DJ’s Jan en Lesley draaien hippe Sint en Piet muziek aan het begin van de stoet,
En de Fluttetutters komen ook nog spelen! Terwijl ik je vanaf mijn ereplaats begroet.

Mijn Pieten staan allemaal te trappelen om naar Loosdrecht te komen,
Want deze bijzondere intocht wil toch niemand missen, wij kunnen er alleen maar van dromen.

Samen met jou willen we er een onwijs groot feest van maken,
Gezellig dansen en high fiven met de Pieten en proeven of de pepernoten lekker smaken.

Volgende week geen gedicht meer van mijn kant,
Maar vergeet niet te kijken op facebook, op de site van stichting SLOEP en de krant.

Stichting SLOEP zal volgende week de allerlaatste informatie bekend maken,
Want met de exacte tijden, route en informatie weet jij waar je kunt aanhaken.

Tot ziens op 13 november!
Sinterklaas

Ja je leest het goed!

Ik doorkruis op 13 november heel Loosdrecht te voet.

Uiteraard neem ik mijn trouwe Pieten ook weer mee dit jaar,
We lopen een tocht van maar liefst 15 kilometer, gelukkig zijn mijn pieten echt onvermoeibaar.

Hoe de dag er precies uit ziet is nog heel even een groot geheim,
Maar volgend week maak ik, voor meer info, nog een Rijm.

Zet 13 november 2021 met grote (chocolade) letters in de familieplanning,
Dan stuur ik de hoofdpiet alvast naar Loosdrecht voor een grote verkenning.

Liefs,

Sinterklaas

Houd deze pagina, Facebook en de Nieuwsster de komende weken goed in de gaten. Sinterklaas komt nog met meer informatie!