Luchtfoto feeestterrein
Media Overzicht

foto's 4 mei 2024 -- dodenherdenking

Op deze pagina staan alleen de foto's van de Dodenherdenking op 4 mei 2024 bij het monument in Loosdrecht.

Het monument kent twee monumenten

Het gedenkteken was het eerste monument dat na de Tweede Wereldoorlog in Nederland werd opgericht. Nadat het gedenkteken in 1946 was gemaakt werd het eerst tentoongesteld in het Stedelijk Museum in Amsterdam. In 1947 werd het beeld geplaatst in Loosdrecht.
Op 20 maart 1945 werden op 50 meter afstand van het gedenkteken tien personen door de bezetter gefusilleerd. Dit was als represaille voor het neerschieten van een Duitse militair.De namen van de gefusillearden en van andere oorlogsslachtoffers uit Loosdrecht en omstreken staan op de vier zijden van de zuil vermeld. 

Rechts van het monument is sinds 11 augustus 1987 een Joods monument in de vorm van een liggende gedenksteen. Op deze steen staan de namen van omgekomen Joodse kinderen die voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog naar Nederland waren gevlucht en enkele jaren in het Paviljoen Loosdrechtsche Rade woonden.

Opdat wij nooit vergeten

STICHTING SLOEP

4 mei 2024

Foto's van de Dodenherdenking bij het monument door Edgar

Sponsors Stichting SLOEP. Kijk ook op de "Sponsors" pagina. Daar zijn de logo's gelinkt naar de websites van de sponsors.

Stichting SLOEP, Loosdrecht heeft heel veel mogelijkheden. Wist u, dat SLOEP ongeveer 200 vaste vrijwilligers heeft?

Contact