Toost op het Leven --- Julio van Kooten

Toost op het Leven

Op 3 april 2024 werd in het Lichtbaken in Oud Loosdrecht (kerk)  "getoost op het leven" ter nagedachtenis van Julio van Kooten. Hij mocht slechts 50 jaar oud worden. 

Als u geen video scherm ziet klik dan hier

Julio van Kooten motivatieprijs voor Loosdrechtse vrijwilligers

 Vrijwilligers zijn heel belangrijk en geven een gemeenschap een hart.

Loosdrecht staat bekend als een dorp waar al jarenlang heel veel dorpsgenoten naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen en waar (sport)verenigingen en maatschappelijke organisaties floreren.

Julio van Kooten was bekend om zijn vrijwilligerswerk bij o.a. de Modderkruipers, IJsclub de Vijfde Plas en Stichting SLOEP en altijd te vinden bij activiteiten en evenementen waardoor hij heel veel vrienden en vriendinnen heeft gemaakt. Al deze vrienden en vriendinnen hebben bijgedragen aan een prachtig leven voor deze water en ijs minnende Loosdrechter.

Na zijn plotselinge overlijden in januari is er afgelopen woensdag 3 april, de dag dat Julio 51 jaar zou zijn geworden, een borrel gegeven in het Lichtbaken voor deze vrienden en vriendinnen waar op het leven van Julio is getoost.

Tijdens deze bijeenkomst is bekend gemaakt dat, op initiatief van de familie van Kooten, vanaf 5 mei a.s. jaarlijks de Julio van Kooten Motivatieprijs zal worden uitgereikt aan een bijzondere Loosdrechtse vrijwilliger die in het afgelopen jaar een mooie bijdrage heeft geleverd aan onze gemeenschap.

Het is een wisselprijs voor de waardering van al het vrijwilligerswerk in Loosdrecht en met de uitreiking kunnen wij jaarlijks uitspreken hoe buitengewoon gelukkig wij hiermee zijn.

Er is gekozen voor een prachtige waterdruppel die symbool staat voor iedere vrijwilliger uit ons waterdorp die samenwerkend een Loosdrechtse Plas vormen van kameraadschap en saamhorigheid.

Iedere Loosdrechtse vrijwilliger kan voor deze prijs worden genomineerd tot uiterlijk 30 april 2024 middels een mail met motivatie naar info@stichtingsloep.nl.

De Julio van Kooten motivatieprijs wordt uitgereikt op zondag 5 mei 2024 om 16.30 uur in de Feesttent op het Feestweiland aan de Nieuw Loosdrechtsedijk 6.

De jury wordt gevormd door vertegenwoordigers van de Modderkruipers, IJsclub de Vijfde Plas en Stichting SLOEP.

Sponsors Stichting SLOEP. Kijk ook op de "Sponsors" pagina. Daar zijn de logo's gelinkt naar de websites van de sponsors.

Stichting SLOEP, Loosdrecht heeft heel veel mogelijkheden. Wist u, dat SLOEP ongeveer 200 vaste vrijwilligers heeft?

Contact