Julio site

Julio van Kooten

3 april 1973 - 18 januari 2024

In Memoriam Julio van Kooten

Donderdagavond 18 januari 2024 bereikte ons het droevige bericht dat onze geweldige vrijwilliger Julio van Kooten plotseling is overleden. Wij wensen familie, vrienden en bekenden veel sterkte met dit grote verlies.

Waar de één “Brutus” riep en de ander  “Van Kooten”, wist iedereen direct over wie je het had: Julio van Kooten; al vele jaren een trouwe vrijwilliger bij Stichting Sloep.

Op bijna ieder evenement was Julio van de partij. Nooit te beroerd om iets te doen. Altijd enthousiast, behulpzaam en
bovenal vriendelijk. Julio maakte met iedereen een praatje.
En als Julio een praatje maakte begon hij vaak met de woorden: “Heb je het al gehoord? Hij van (...)” en daar achteraan kwam dan het verhaal. Vaak eindigde hij, met zijn ondeugende ogen vanachter zijn bril, zijn verhaal met de opmerking: “Houd het maar stil hoor. Nog niet iedereen mag het weten.” Wanneer je dan toch een vraag stelde was zijn reactie, steevast, knikkend met zijn hoofd, “maar het is echt waar”.

Gisteren hoorden wij niet een verhaal van Julio, maar over Julio.
Verdrietig nieuws van een Sloep kanjer die we nog heel graag heel lang hadden willen meemaken. Want samen met je Sloep kameraden de feesttent opbouwen en afbreken was het hoogtepunt van het jaar: keihard werken maar heel gezellig. Of je hulp als verkeersregelaar en bij de beveiliging; het liefst in bijpassend uniform met bijbehorende attributen.

Jij had als bewaker je eigen hek, het hek waar niemand doorheen mocht. Een duidelijke opdracht met weinig ruimte voor discussie. Voor die opdracht was je geweldig.
Tot die ene keer dat er twee prachtige dames stonden bij de ingang van het feestweiland. Ze werden door de beveiliging geweigerd om het terrein op te gaan, het was immers 24.00 uur geweest. Je kon het terrein alleen nog af en niet meer op. Wat schetste onze verbazing, 10 minuten later zagen we deze dames toch op het terrein wandelen. Bij navraag aan jou hoe dit kon gebeuren was jouw antwoord: “Ja, deze dames waren wel heel erg mooi.”

Eerlijk is eerlijk, zo nu en dan werd er ook de draak met je gestoken. Veel Sloepers vonden dat vervelend en niet gepast. Je haalde dan je schouders op en “lachte het weg”. Maar aan de andere kant, wanneer een ander in het ootje werd genomen dan kon je daar smakelijk en hard om lachen. Je was zelf ook niet vies van een grapje uithalen en dat moest iedereen dan ook weten.

Julio, je was een bijzonder goed mens. Over bijzondere mensen blijven de verhalen het langste leven. Wij weten zeker dat de verhalen van en over jou nog heel lang blijven voortleven.

Modderkruipers Topper van het Jaar prijs

De Modderkruipers hebben de "Topper van het Jaar" prijs voor het jaar 2023 postuum uitgereikt aan Julio. Zijn broer Branko heeft de prijs op 3 aporil 2024 tijdens de herdenkingsbijeenkomst in het Lichtbaken (kerk)  in Oud Loosdrecht in ontvangst genomen van Richard de Wild. 
Foto's hiervan staan in de foto galerij.

Julio, we gaan je missen.

Vrijwilligers en Bestuur Stichting S.L.O.E.P.

Klik hieronder op "Bekijken op YouTube" om de video van de uitvaart van Julio te zien. De video is op die manier wel beschikbaar.

Stichting SLOEP, Loosdrecht heeft heel veel mogelijkheden. Wist u, dat SLOEP ongeveer 200 vaste vrijwilligers heeft?

Contact