Ronde van Loosdrecht Feestweek

Ronde van Loosdrecht

Zaterdag 28 April 2018

Ronde van Loosdrecht 2018

Op zaterdag 28 april 2018 van 19.00 uur tot circa 20.30 uur worden de sportievelingen onder ons weer uitgedaagd mee te doen aan de hardloopwedstrijd de ‘Ronde van Loosdrecht’. Een echt traditioneel evenement. Aanmoedigen is trouwens ook geweldig leuk!

Ook dit jaar is ervoor gekozen om zowel de ‘kleinere’ als de ‘grotere’ ronde te lopen.

Je kunt je inschrijven bij de start/finish

De kleine ‘Ronde van Loosdrecht’

De kleinere ronde is voor de jongste lopers. De iets oudere jonge lopers komen dan een aantal keren voorbij aan start/finish.

En dat is uiteraard voor zowel de lopers als voor het publiek erg leuk.

De route van de kleine ronde (rondjes van 500m):

De start en finish zijn ook dit jaar dus op dezelfde locatie: voor de geluidswagen (direct voor het Feestterrein op de Nieuw Loosdrechtsedijk).

De route: er wordt gestart richting van de hoek St. Annepad/ Nieuw Loosdrechtsedijk. We slaan links af het St. Annepad in, vervolgens de eerste straat links (Jan Steenlaan), bij de vork links houden, linksaf via het fietspad van de Molenmeent (niet over de weg!) en dan weer linksaf de Nieuw Loosdrechtsedijk op. De finish is voor het Feestterrein. Lengte van één hele ronde is 500 meter en deze wordt met dranghekken en rood/wit lint duidelijk aangegeven. Tevens zal iemand met de fiets voorop rijden.

Bij de kleine ronde komen de deelnemers vaker langs en kunnen daardoor figuurlijk ‘gedragen’ worden door het publiek. De jongste deelnemers hoeven dan ook niet zo heel ver te lopen.

Aanmelden (geheel gratis) kan uitsluitend ter plaatse bij de start/finish tot 5 minuten voor de start. Voor de uitslagverwerking willen we natuurlijk wel graag weten wie er meedoet. Je hoeft dus alleen je naam en je leeftijd door te geven.

Voor de Grote Ronde van Loosdrecht (5 km door het dorp) moet je je vooraf per e-mail inschrijven. Voor de kleine ronde is dat niet nodig.

Het aantal wedstrijden is exact hetzelfde als vorig jaar. Het deelnemersaantal laat een stijgende lijn zien. Er waren vorig jaar zelfs lopers van ver buiten de regio!

De jongens en de meisjes tot en met 11 jaar lopen apart, vanwege het te verwachten aantal deelnemers in deze categorie. De meiden kunnen dan ook eens laten zien, dat ze sterker zijn dan de jongens! Vorig jaar zagen we ook in deze groep een stijgend aantal deelnemers!

De jongens en meisjes van 12-14 jaar lopen samen en dat geldt ook voor de dames en de heren bij de ‘Grote Ronde van Loosdrecht’.

De uitslagen zullen wel apart verwerkt worden.

Kleine Ronde van Loosdrecht:

Lengte 500 meter (1 ronden)               Starttijd

- meisjes 6-7 jaar                                ± 19.00

- jongens 6-7 jaar                               ± 19.05

Lengte 1000 meter (2 ronden)                Starttijd

- meisjes 8-9 jaar                                   ± 19.10

- jongens 8-9 jaar                                  ± 19.20

- meisjes 10-11 jaar                               ± 19.30

- jongens 10-11 jaar                               ± 19.40

Lengte 1500 meter (3 ronden)              Starttijd

- jongens en meisjes 12-14 jaar              ± 19.50

De Grote Ronde van Loosdrecht

Na drie succesvolle jaren organiseren we dit jaar wederom de “Grote Ronde”

Lopers van de Grote Ronde gaven aan, dat ze liever één grote, dan tien kleine rondjes wilden lopen.

De categorie 15+ zal de ‘Grote Ronde van Loosdrecht’ gaan lopen.

Als je jonger dan 15 jaar bent, maar de Grote Ronde aan kunt en ook liever loopt, dan de Kleine Ronde, dan ben je van harte welkom.

De route van de Grote Ronde van 5 km.

Deze route zal rechtsom gelopen worden via de Nieuw Loosdrechtsedijk, Molenmeent, Rading, Tjalk en vervolgens weer via de Nieuw Loosdrechtsedijk naar de finish. De lengte is 5 km.

Grote Ronde van Loosdrecht:

Lengte 5000 meter (1 grote ronde van 5 km)   Starttijd

- dames en heren