Koningsdag

Ronde van Loosdrecht 2023

Ronde van Loosdrecht

Donderdag 27 april 2023

11.00 – 13.00 uur

Ronde van Loosdrecht 2023

De Ronde van Loosdrecht gaat weer door, daar zijn we wederom super blij mee. Net als vorig jaar zal de Ronde van Loosdrecht plaatsvinden op Koningsdag. Deze keer is wel voor een andere tijd gekozen, rond het middaguur zullen de deelnemers beter kunnen presteren dan na het avondeten. Dat is één van de conclusies van de evaluatie van 2022.

Stichting SLOEP is daarom heel blij te kunnen zeggen: de Ronde van Loosdrecht gaat weer door!

Op donderdag 27 april 2023 van 11.00 uur tot ca. 13.00 uur worden de sportievelingen onder ons weer uitgedaagd mee te doen aan deze traditionele hardloopwedstrijd de ‘Ronde van Loosdrecht’.

Kun je niet meedoen, ook dan ben je van harte welkom!

Het aanmoedigen van de hardlopers is niet alleen superleuk om te doen, het helpt de hardlopers ook om zo snel mogelijk de finish te behalen.

Ook dit jaar is gekozen om zowel de “kleinere” als de “grotere” ronde te lopen.

Je kunt je inschrijven bij de start/finish.

De kleine Ronde van Loosdrecht

De kleinere ronde is voor de jongste lopers en de iets oudere jonge lopers komen dan een aantal keren voorbij aan start/finish.

Dat is uiteraard voor zowel de lopers als het publiek erg leuk.

De route van de kleine ronde (rondjes van 500m):

De start en finish zijn ook dit jaar dus op dezelfde locatie: voor de geluidswagen (direct voor het Feestterrein op de Dijk).

De route: er wordt gestart richting van de hoek Annepad/Nieuw-Loosdrechtsedijk. We slaan links af het Sint Annepad op, vervolgens de eerste straat links (Jan Steenlaan), bij de vork links houden, linksaf via het fietspad van de Molenmeent (niet over de weg!) en dan weer linksaf de Nieuw-Loosdrechtsedijk op. De finish is voor het Feestterrein. Lengte van één hele ronde is 500 meter en deze wordt met dranghekken en rood/witte lint duidelijk aangegeven. Tevens zal iemand met de fiets voorop rijden.

De kleine ronde zorgt ervoor, dat de deelnemers vaker langs komen en daardoor figuurlijk gedragen kunnen worden door het publiek. De jongste deelnemers hoeven dan ook niet zo heel ver te lopen.

Aanmelden (geheel gratis) kan uitsluitend ter plaatse bij de start/finish tot 5 minuten voor de start. Voor de uitslagverwerking wil de organisatie weten wie er meedoen. Je hoeft dus alleen je naam en leeftijd door te geven.

Voor de zekerheid, alleen voor de grote Ronde van Loosdrecht (5 km door het dorp) moet je je vooraf per email inschrijven via info@stichtingsloep.nl. Voor de kleine ronde is dat niet nodig.

Het aantal wedstrijden is precies hetzelfde als vorig jaar. Het aantal deelnemersveld was vorig jaar boven verwachting, wij rekenen wederom op een goede opkomst.

De jongens en meisjes tot en met 11 jaar lopen apart vanwege het te verwachten aantal deelnemers in deze categorieën. De meiden kunnen dan laten zien, dat ze net zo sterk zijn dan de jongens! Vorig jaar zagen we ook in deze groep een stijgend aantal deelnemers!

De jongens en meisjes van 12-14 jaar lopen samen en dat geldt ook voor dames en heren bij de grote  “Ronde van Loosdrecht”.

De uitslagen zullen wel apart verwerkt worden.

Kleine Ronde van Loosdrecht:

Lengte 500 meter (1 ronden)  Starttijd

- meisjes 6-7 jaar   ± 11.00
- jongens 6-7 jaar   ± 11.05

 Lengte 1000 meter (2 ronden)   Starttijd

- meisjes 8-9 jaar  ± 11.15
- jongens 8-9 jaar  ± 11.25
- meisjes 10-11 jaar ± 11.35
- jongens 10-11 jaar ± 11.45

Lengte 1500 meter (3 ronden)   Starttijd

- jongens en meisjes 12-14 jaar  ± 12.00

 De grote Ronde van Loosdrecht

Na vele succesvolle jaren organiseert Stichting SLOEP dit jaar wederom de “grote ronde”.
Lopers van de grote ronde lopen liever één grote ronde dan 10 kleine.
De categorie 15+ zal de grote “Ronde van Loosdrecht” gaan lopen.
Als je jonger bent dan 15 jaar, maar de “grote ronde” aan kunt en deze liever loopt dan de “kleine ronde”, dan ben je van harte welkom.

 De route van de grote ronde van 5 km:

Deze route zal rechtsom gelopen worden via de Nieuw-Loosdrechtsedijk, Molenmeent, Rading, Tjalk en vervolgens weer via de Nieuw-Loosdrechtsedijk naar de finish. De lengte is 5 km.

Grote Ronde van Loosdrecht:

 Lengte 5000 meter (1 grote ronde van 5 km)   Starttijd

- dames en heren   (vanaf 15 jaar)  ± 12.20

Sponsors Stichting SLOEP. Kijk ook op de "Sponsors" pagina. Daar zijn de logo's gelinkt naar de websites van de sponsors.

Stichting SLOEP, Loosdrecht heeft heel veel mogelijkheden. Wist u, dat SLOEP ongeveer 200 vaste vrijwilligers heeft?

Contact