koningsdag

polsstokspringen

Polsstokspringen 2023

AFGELAST I.V.M. LAGE TEMPERATUUR

Wegens het grote succes van de voorgaande jaren zal er dit jaar voor de 15e keer worden polsstokgesprongen op het feestweiland.

We hopen dit jaar weer op heerlijk voorjaarsweer!

De wedstrijd zal zowel voor de junioren als voor de senioren op donderdag 27 april 2023, Koningsdag, plaatsvinden. De wedstrijd zal bij de junioren (t/m 15 jaar) verdeeld worden in een jongens en meisjesklasse . Bij de senioren zal de wedstrijd verdeeld worden in een heren en damesklasse. Iedere deelnemer maakt twee wedstrijdsprongen, waarvan de verste sprong meetelt voor het eindklassement. Ook is er natuurlijk gelegenheid voor een oefensprong. In alle klassen winnen de beste drie springers een beker en de winnaar van de volwassenen (man of vrouw) mag tevens voor een jaar de wisselbeker mee naar huis nemen. Deelnemers hoeven niet zelf voor een polsstok te zorgen, die zijn ter plekke aanwezig. Ook aan de innerlijke mens is gedacht want op het feestterrein is volop gelegenheid om te eten en te drinken. De polsstokspringbak zal voor dit evenement weer speciaal worden gegraven bij de tent op het feestweiland gelegen aan de nieuw loosdrechtsedijk in Nieuw Loosdrecht. De wedstrijd voor de junioren begint rond 14.00 uur en aansluitend zal rond 15.00 uur de seniorenwedstrijd beginnen. Inschrijven voor het polsstokspringen kan vanaf 13.00 uur. Aansluitend zal de prijsuitreiking zijn.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Loosdrechtse vriendenclub ‘de Modderkruipers’.

Wordt het weer een strijd tussen de familie Zeldenrijk en van Zijtveld of kan Floris Dukel weer voor een verrassing zorgen??

  • In verband met de veiligheid wordt geadviseerd stevig schoeisel (hooggesloten stevige schoenen) te dragen tijdens de sprongen!
  • Alle sprongen worden begeleidt door ervaren polsstokspringers!

Sponsors Stichting SLOEP. Kijk ook op de "Sponsors" pagina. Daar zijn de logo's gelinkt naar de websites van de sponsors.

Stichting SLOEP, Loosdrecht heeft heel veel mogelijkheden. Wist u, dat SLOEP ongeveer 200 vaste vrijwilligers heeft?

Contact