28 april en 1 mei 2023

Wandeling stergebied

Ster wandeling door het Stergebied en de bossen van ‘van Swinderen’ en ‘Sypesteijn’

Op vrijdag 28 april en maandag 1 mei vertrekken Jacob en Dirk Doets na de lunch vanaf de Feesttent voor een prachtige wandeling door het bos naast het feestterrein, de buitenhof, de weilanden in de Loosdrechtse Ster, het bos van Sypesteijn en terug over de Nieuw Loosdrechtsedijk waarbij er op diverse plaatsen ruimte is om iets te vertellen.

Deze unieke jaarlijkse wandeling is voor nieuwe en bekende bewoners van Loosdrecht een gezellig moment van uitwisseling van ervaringen en kennismaking.

Het STERgebied, valt onder het regiem van Natura 2000 én is onderdeel van de Oostelijke Vechtplassen, een uniek leefgebied met een lange geschiedenis en een prima habitat voor veel plant- en diersoorten. Tijdens de wandeling ziet en hoort u hoe het gebied zich heeft ontwikkeld en hoe de gebruikers van het gebied proberen de kwaliteit te verbeteren en er zorg voor dragen dat wij nog jarenlang kunnen en mogen genieten van deze prachtige omgeving.

Op de terugweg langs de Nieuw Loosdrechtsedijk vertelt Arie de Kloet, voorzitter van de Historische Kring Loosdrecht, aeen aantal wetenswaardigheden over de huizen en plekken waar langs gewandeld wordt.

Meelopen en ook iets vertellen over uw ervaringen? Dat kan!

Update 22 april 2023 om 07.30u: de inschrijving voor de STER wandelingen voor 28 april en 1 mei zitten vol. 

Verzamelen: bij de Feesttent.
Trek oude schoenen of laarzen aan en niet je allerbeste kleren!
De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.
Deze wandeling is voor kinderen (onder begeleiding) en volwassenen.
De tocht is niet geschikt voor kleine kinderen, lopend of in de buggy of voor rolstoelgebruikers
Het meenemen van honden is NIET toegestaan.
Er is ruimte voor 30 personen per wandeling en vol=vol.

Sponsors Stichting SLOEP. Kijk ook op de "Sponsors" pagina. Daar zijn de logo's gelinkt naar de websites van de sponsors.

Stichting SLOEP, Loosdrecht heeft heel veel mogelijkheden. Wist u, dat SLOEP ongeveer 200 vaste vrijwilligers heeft?

Contact