stichting sloep zoekt voorzitter

Wie zou er nu geen voorzitter van de SLOEP willen zijn?

De ‘Samenwerkende Loosdrechtse Ondernemers in Evenementen en Promotie’ is een club die met hart en ziel vanaf begin 1996 met talloze activiteiten zorgt voor verbinding en vertier in Loosdrecht.
Het bestuur is op zoek naar een voorzitter.
Aan bestuursleden Tjamke Kieft en Monique van Hooft de taak om een profielschets te maken.
Daar zijn ze echter terughoudend in, ze hebben geen A4-tje met strenge eisen. Ze zoeken vooral een ‘mensen-mens’.
We zoeken een ondernemend type die het overzicht heeft op allerlei groepen, commissies binnen de vereniging.
Die alle talenten aanmoedigt en die vooral de mensen bij elkaar houdt” begint Tjamke.
“Binnen de SLOEP hebben we tal van groepen die zelfstandig draaien, op allerlei niveaus.
Die weten waar ze voor staan. Ieder doet z’n ding. Daar hoef je niet aan te trekken.
Het moet vooral leuk zijn om je samen in te zetten voor de gemeenschap” vult Monique aan.
Betrokkenheid, is een woord dat de lading aardig dekt.
Het SLOEP- bestuur vergadert ongeveer drie à vier keer per jaar, op een ontspannen wijze, en zijn er ter voorbereiding van de Feestweek vier gezellige bijeenkomsten die de voorzitter mag leiden.
Daarnaast zijn er diverse bijeenkomsten van groepen die ieder hun eigen onderdelen van de evenementen voorbereiden. Een voorzitter hoeft niet bij al deze bijeenkomsten aanwezig te zijn maar het wordt natuurlijk wel erg gewaardeerd.
Het is ook heel leuk om te weten wat er speelt bij de vrijwilligers, hun enthousiasme te delen en tijdig advies en hulp aan te bieden.
Iedereen die zich thuis voelt bij de Loosdrechtse activiteiten kan zich aanmelden, maar je hoeft niet per se een Loosdrechter te zijn.
Een duo-voorzitterschap is ook bespreekbaar.
Tjamke noemt het functioneren van de vele groepen een soort ‘kringensysteem’: “Iedereen doet zijn eigen werk, maar je weet wel wat de anderen doen. De tentopbouwers gaan zelfstandig aan de slag, terwijl een andere club de elektriciteit en waterleiding aanlegt.
Je kunt als voorzitter een handje toesteken, maar het hoeft niet. Onder leiding van de voorzitter worden alle puzzelstukjes in een bijeenkomst in elkaar gezet.”
Samenvattend sluiten Monique en Tjamke aan bij wat koning Willem-Alexander zei tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak: ‘Niet zoeken naar een breder -ik- maar naar een groter -wij-‘.
Dat wil SLOEP ook graag zijn.

SLOEP het jaar door

Ruim 200 vrijwilligers zetten hun schouders onder de uitvoering van de evenementen en meer dan 300 bedrijven werken op enigerlei wijze mee aan de activiteiten van SLOEP. “In elk Loosdrechts gezin zit wel een SLOEP’er” zei ex-burgemeester Don Bijl eens.
SLOEP regelt de Feestweek van vrijdag 27 april t/m zaterdag 5 mei. Op zondag 8 juli is er de wijd en zijd bekende Sloepentocht.
Bij de Jaarmarkt op 29 augustus in Nieuw Loosdrecht is de hulp van SLOEP ook onmisbaar.
Vervolgens steken de SLOEP ‘ers een handje toe bij het Loosdrecht Jazzfestival op vrijdag 14 en zaterdag 15 september.
Zeer waarschijnlijk is er op zaterdag 27 oktober een enge
Halloween-partij, onder voorbehoud. En natuurlijk wordt Sinterklaas op zaterdag 17 november welkom geheten.
Tot slot willen Monique en Tjamke nog kwijt dat er altijd ruimte is om nieuwe spellen en activiteiten te bedenken en te organiseren.
Aanvulling van verse vrijwilligers kan nooit kwaad. Bent u gemotiveerd om zich aan te sluiten bij deze enthousiaste club?

Mail eens naar secretaris "Tjamke Kieft": tjamke@stichtingsloep.nl. Bellen mag ook 06-25.23.28.54.