Ronde van Loosdrecht 2017

Ronde van Loosdrecht 2017

29 april 2017 - Ronde van Loosdrecht 2017
19.00 uur tot ca. 20.30 uur

Op zaterdag 29 april 2017 van 19.00 uur tot ca. 20.30 uur kunnen de sportievelingen onder ons weer meedoen aan de hardloopwedstrijd de "Ronde van Loosdrecht". Een echt traditioneel evenement. Aanmoedigen is trouwens ook geweldig leuk! Bij de afgelopen vier edities is de kleinere ronde voor de kleinste lopers erg goed bevallen bij zowel de deelnemers als het publiek.

De start en de finish is voor het feestterrein op de Dijk gehouden.

De grote “Ronde van Loosdrecht”

Na het succes in 2015 en 2016 organiseren we dit jaar wederom de “grote ronde”!

Lopers van de grote ronde hadden aangegeven, dat ze liever één grote, dan 10 kleine rondjes willen lopen.

De categorie 15+ zal de grote “Ronde van Loosdrecht” gaan lopen.

Als je jonger dan 15 bent, maar de “grote ronde” aan kunt en ook liever loopt, dan de “kleine rionde”, dan ben je van harte welkom.

De route van de grote ronde van 5 km.

Deze route zal rechtsom gelopen worden via de Nieuw-Loosdrechtsedijk, Molenmeent, Rading, Tjalk en vervolgens weer via de Nieuw-Loosdrechtsedijk naar de finish. De lengte is 5 km.

De kleine “Ronde van Loosdrecht”

De route van de kleine ronde (rondjes van 500m):

De start en finish zijn ook dit jaar dus op dezelfde locatie: voor de geluidswagen (direct voor het Feestterrein op de Dijk).

De route: er wordt gestart richting van de hoek Annepad/Nieuw-Loosdrechtsedijk. We slaan links af het Sint Annepad op, vervolgens de eerste straat links (Jan Steenlaan), bij de vork links houden, linksaf via het fietspad van de Molenmeent (niet over de weg!) en dan weer linksaf de Nieuw-Loosdrechtsedijk op. De finish is voor het Feestterrein. Lengte van één hele ronde is 500 meter en deze wordt met dranghekken en rood/witte lint duidelijk aangegeven. Tevens zal iemand met de fiets voorop rijden.

De kleine ronde zorgt ervoor, dat de deelnemers vaker langs komen en daardoor figuurlijk gedragen kunnen worden door het publiek. De jongste deelnemers hoeven dan ook niet zo heel ver te lopen.

Aanmelden (geheel gratis) kan uitsluitend ter plaatse bij de start/finish tot 5 minuten voor de start. Voor de uitslagverwerking willen we graag weten wie er meedoen. Je hoeft dus alleen je naam en leeftijd door te geven.

Voor de zekerheid, alleen voor de grote Ronde van Loosdrecht (5 km door het dorp) hoef je je vooraf per email in te schrijven. Voor de kleine ronde hoef je dit niet te doen.

Het aantal wedstrijden is precies hetzelfde als vorig jaar. Het deelnemersveld laat een stijgende lijn zien. Er waren zelfs lopers van ver buiten de regio.

De jongens en meisjes tot en met 11 jaar lopen apart vanwege het te verwachten aantal deelnemers in deze categorieën. De meiden kunnen dan ook eens laten zien, dat ze sterker zijn dan de jongens!!! Vorig jaar zagen we ook in deze groep een stijgend aantal deelnemers!

De jongens en meisjes van 12-14 jaar lopen samen en dat geldt ook voor dames en heren bij de grote  “Ronde van Loosdrecht”.

De uitslagen zullen wel apart verwerkt worden.

Lengte 500 meter (1 ronde)

Meisjes 6-7 jaar ± 19.00
Jongens 6-7 jaar ± 19.05

Lengte 1000 meter (2 ronden)