Festival op de Dijk

Festival op de Dijk

23, 24 en 25 september 2016

Oud-Loosdrecht, Porseleinhaven (dorpscentrum)

De première van het Dijkfestival in de Porselein Haven op 23-24-25 september 2016 beloofd een afwisselende driedaagse te worden waar de zomer op een oergezellige-Loosdrechtse wijze met elkaar kan worden afgesloten.

De voorbereidingen zijn in volle gang en het programma krijgt steeds meer invulling en kleur.

Vijf eetgelegenheden zorgen ervoor dat er tijdens de festiviteiten voldoende genoten kan worden van smakelijk eten en drinken.
Door de fantastische medewerking van alle sponsoren kan dit nieuwe evenement tot leven komen, naar hen en de hoofdsponsor Jumbo van de Bunt gaat alle dank uit. Muziek, boten, lichtjes, gezelligheid en sportiviteit kenmerken het nieuwe Dijkfestival.

Kijk in het programma, en doe mee, dan zien we elkaar op het
1e Loosdrechtse Dijkfestival!

Let op: bij sommige activiteiten kunt u met uw boot (zonder kajuit) genieten en/of meedoen.
Houd rekening met de volgende maximale maten van uw boot

Hoogte max. 1.70 meter
Breedte max. 2.50 meter
Diepgang max 0,75 meter

Klik hier om onderstaande poster als PDF in een nieuw venster te openen.

 

Overzicht en inschrijving 

 
   
   Vrijdag 23 september 2016
   
 18.00 – 01.00 uur

Feest 70/80/90er jaren muziek met live optreden van de "Hermes Houseband".

Op vrijdagavond wordt het festival geopend met de "Her­mes House Band". Een feest­avond met muziek uit de jaren 70-80-90.

De "Hermes House Band" is opgericht in de studentenso­ciëteit Hermes in Rotterdam en staat garant voor een goed feestje. In 1994 scoorde ze een hit met de cover van ‘I will survive’ van Gloria Gaynor, waar meer dan 2,5 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Ze zijn wereldwijd beroemd met Hermes Inter­national om hun versies van ‘Country roads’, ‘Live is life’ en ‘Rhythm of the nineties’. De band blijft altijd jong want zodra iemand is afge­studeerd moet hij de band verlaten, om opgevolgd te worden door verse (nog be­tere) muzikale enthousiaste­lingen.

Lekkere muziek als goed be­gin van een nieuw nazomers Loosdrechts evenement. Kom vooral genieten van de mu­ziek, lekker dansen en elkaar ontmoeten!

 

 
   
  Zaterdag 24 september 2016
   

 12.00 – 18.00 uur

Kinderactiviteiten in en rond de haven.
Wijzigingen voorbehouden i.v.m. weersomstandigheden

Zaterdag 24 september van 12.00-18.00 uur zijn er diverse kids activiteiten in en om de haven:

Ben jij 7 jaar of ouder en heb jij zwemdiploma A en B?

Kom dan in actie met Sup- Polo, daag jezelf uit tijdens het wipe-out parcours of glij razendsnel van de glijbaan en luidt als eerste de bel.

Ervaar de watersport tijdens een zeilles of een kanotocht en ontdek de Loosdrechtse Plassen en Vuntusgebied vanaf een boot.

Ben jij jonger dan 7 jaar, beleef dan spannende avon­turen op ons pirateneiland. Zoek naar edelstenen en spring op de piratenboot. Laat je schminken tot piraat of zeemeermin en knutsel jouw eigen piratenzwaard.

Durf jij het aan?

Doe dan mee! 

12.00-13.00 uur: Wipe out parcours
13.00-14.00 uur: Glij 'm erin met band
Inclusief prijsuitreiking

14.00-15.00 uur: Sup-Polo
15.00-16.00 uur: Glij 'm erin met bodyboard
16.00-17.00 uur: Wipe out parcours
17.00-18.00 uur: Sup-Polo
12.00-18.00 uur: Pirateneiland en overige activiteiten
inclusief prijsuitreiking

 20.00 – 22.00 uur

Lichtjestocht (Porselein Haven-Horrregat-Vuntus-de Heul-Porselein Haven).

"Wie gaat er mee?"

INSCHRIJVING

Klik hier om je in te schrijven

Op zaterdag 24 september viert Loosdrecht voor de eerste keer het einde van het vaarsei­zoen met een lichtjestocht van kleine bootjes die vanaf de Por­seleinhaven via het Horregat, over de Vuntusplas, door de Heul varen en zo weer terug­keren bij de Porseleinhaven.

Een spektakel dat niet alleen vanaf het water maar vooral ook vanaf de wal een feeëriek tafereel wordt en waarvoor alle Loosdrechters van harte worden uitgenodigd.

Deelnemen en toeschouwen is gratis en na afloop wordt ie­dereen verrast met een spran­kelende vuurwerkshow.

En natuurlijk kan er op de kant nog worden gedanst tij­dens de swingende "Late Sum­mer Party".

Vanaf het WATER:

Meedoen kan met bootjes die door het Horregat en de Heul passen, dat wil zeggen bootjes met een maximale breedte van 250 cm, een maximale diepgang van 75 cm en een maximale hoogte van 170 cm.

Dus heb je een SUP, een kano, een roeiboot, een sloep, een speedboot, zeilboot, fluister-of motorboot of een andere (kleine) boot, versier deze met van alles dat gloeit of licht geeft en kom op 24 september om 19.30 uur verzamelen voor de Dikke Muis in de Porse­leinhaven. Het vertrek is rond 20.00 uur naar de Vuntusplas, daar zal een rondje gevaren worden, gemarkeerd door een lint van drijvende lichtjes en om 22.00 uur is iedereen terug in de Porseleinhaven met om 22.15 uur de prijsuitreiking. Aansluitend zal om 22.30 uur het vuurwerk afgestoken worden op de 1e plas voor de Porseleinhaven. Geef je op via www.stichtingsloep.nl, dan maak je kans op één van de mooie prijzen voor de leukste verlichte boot, met het in­schrijfformulier of bel voor in­schrijving naar 06-50640809.

Vanaf de WAL:

De verlichte bootjes varen voor een deel langs de waterkant en kunnen van zeer dichtbij bekeken worden vanaf het nieuwe dorpscentrum van Oud Loosdrecht (of wel het Loosdrechts Terras) aan de Por­seleinhaven, maar ook langs het Vuntusstrandje, vanaf de Oud-Loosdrechtsedijk bij de brug over het Horregat en ook bij de Heulbrug. Neem even­tueel een stoel of een kleedje mee en geniet samen met vele Loosdrechters van dit unieke, sprookjesachtige evenement. Als rond 22.00 uur alle bootjes weer terug zijn in de Porselein­haven is er op de Eerste Plas een prachtige vuurwerkshow, te zien vanaf het Loosdrechts Terras en vanaf de Oud Loos­drechtse Dijk nabij de brug over het Horregat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Sloep via www. stichtingsloep.nl of bellen met Tjamke Kieft, telefoon 06-25232854, e-mailadres: tjamke@stichtingsloep.nl.

 22.15 - 22.30 uur

Prijsuitreiking: leukste verlichte boot en VUURWERK. 

 20.30 – 01.00 uur

Late Summer Party (alle zomerhits met live optreden van Loona).

Een heerlijke nazomerse avond met mu­ziek. Onder het genot van een hapje en een drankje is het ontspannen kletsen, dansen en nazomeren.

Het live optreden van Loona, bekend van Vamos a la Playa, zal de avond met zomerhits vullen, waar iedereen zijn of haar herinneringen aan heeft of nieuwe mee opdoet. Met haar stem vervoerd ze je direct in feestelijke sferen. Laat het zomer gevoel nog even niet los en kom gezellig lounchen, chillen, hangen of dansen en beleef de Late Summer Party in Loosdrecht tot in de laatste uurtjes mee.

   
  Zondag 25 september 2016
   

 12.00 – 13.30 uur

Licht Klassiek Concert in en rond de Porselein haven met de VEGAS STRINGS & DEBORAH CARTER o.l.v. Pieter van den Dolder.

Sfeerbeleving, zeer de moeite waard.

Het afwisselende repertoire is samengesteld uit:

- The American Songbook
- Bekende filmmuziek
- Old memories
- Licht klassiek
- Tango

Deborah Carter is componiste en arrangeur, zij brengt over­duidelijk haar multicultu­rele ervaringen over in haar muziek. Stilistisch kan men haar plaatsen tussen eigen­tijdse jazz vocalistes als Deedee Bridgewater, Dianne Reeves en Carmen Lundy. Deborah Carter is met haar eigen vaste band te horen op de meeste jazzfestivals in Nederland. Zij is door Music Maker beschreven als “absolute top klasse”, en is een van de meest dynamische zangeressen in de jazz scene.

De Vegas Strings & Deborah Carter brengen naar Loos­drecht een prachtig muzikaal optreden dat u niet mag mis­sen.

Bij deze Loos­drechtse versie van het Amster­damse Prinsengrachtconcert kunnen bootjes zonder kajuit  zich vanaf 11.45 uur verzamelen in de Porseleinhaven.

 14.30 – 16.00 uur 

Dijk tot Dijk Loop (10 km)

Inschrijven: klik hier

De eerste editie van de Dijk-tot-Dijk-loop is een 10 kilo­meter lange prestatieloop. Kom op sportievelingen van Loosdrecht, doe mee!

Inschrijven en startnummer ophalen kan in de tent bij de Porseleinhaven uiterlijk tot 13.30 uur, aangezien de rondvaartboot van Wolfrat de deelnemers om 13.45 uur gaat overvaren naar de 4e plas waar de start bij Jacht­makelaardij De Valk zal plaatsvinden.

Om 14.30 uur klinkt het startsignaal.

Route: Start De Valk, Breu­keleveense Meentje, Nieuw Loosdrechtsedijk, Lindel­aan, Berkenlaan, Laan van Eikenrode, Nieuw Loos­drechtsedijk, Oud Loos­drechtsedijk, finish op de Spinaker (feestterrein).

Belangrijk om te melden dat gedurende de loop (waarbij maximaal 1,5 uur verkeershinder is) de dij­ken deels met pionnen zal worden afgezet en er een eenrichtingsverkeer zal zijn van centrum Loosdrecht richting Breukeleveen.
Een definitief verkeersplan zal nog in komende Nieuwsster­ren verschijnen. Maximaal aantal deelnemers: 200.

Dus wees er snel bij want vol is vol!

Vooraf inschrijven kan op hierboven.

Inschrijfgeld: 10,- euro

Uitslagen: klik hier

 ca. 14.00 uur

 

Dijk tot Dijk Kidsrun (1,1 km Oud Loosdrecht)

Inschrijven: klik hier

Kidsrun voor sportieve kinderen

De Kidsrun is een prestatie­loop over 1,1km. Ben je spor­tief, heb je snelle schoenen en benen? Doe dan mee met deze leuke hardlooprun op zondagmiddag.

De start is om 15.00 uur op de Spinaker daarna ren je over de Oud-Loosdrechtsedijk via de Vuntuslaan weer naar de Oud-Loosdrechtsedijk en loop je op je allersnelst met een luid applaus van de toeschouwers door de finish op de Spinnaker.

Inschrijven kan hierboven.

Het inschrijven voor de Kidsrun is gratis.

Iedere deelnemer ontvangt een mooi aandenken. Voor de Dijk tot Dijk Loop is een (nu al felbegeerde) wisselbeker voor de mannen en vrouwen te winnen.

   
   
   
   

Onze sponsors, die het voor u mogelijk maken: